Escher arrangement (vanaf 28 april – 28 oktober)

Bezoek de tentoonstelling van een van de meest bekende Nederlandse kunstenaars! (mogelijk vanaf 28 april – 28 oktober 2018)

Escher op reis!

M.C. Escher is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland, maar wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt in 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. Aan de hand van meer dan vijftig vroege en late originele prenten wordt zijn artistieke ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar zichtbaar. De tentoonstelling is te zien van 28 april 2018 tot en met 28 oktober 2018. 

In deze tentoonstelling volg je Escher op zijn fysieke en mentale reizen. De tentoonstelling is opgezet als een driedimensionale biografie, waarbij je Escher persoonlijk leert kennen en in zijn voetsporen treedt. De reis begint in 1898 toen Maurits Cornelis werd geboren in het stadspaleis aan de Grote Kerkstraat waar nu Keramiekmuseum Princessehof gevestigd is. De locaties waar hij verbleef waren van grote invloed op zijn kunstenaarschap. Van het grauwe platte Nederland van de jaren tien van de 20ste eeuw tot de zon en de bergen van de Méditerranée. In Italië bracht Escher zijn gelukkigste jaren door. Bij het zien van de serie prenten van Italiaanse dorpjes en zijn donkere werken van Rome bij nacht ontdek je dat hij onder invloed van de prachtige landschappen begon te experimenteren met opvallende perspectieven en beeldcompilaties. Terug in Nederland verwerkte Escher al deze ervaringen en indrukken tot complexe mathematische beelden en onmogelijke werelden. De iconische werken die Escher zo bekend en geliefd maken, vormen het hoogtepunt en het eindpunt van de reis.

LET OP! Reserveer van te voren een datum en tijd voor het bezoek aan Escher via www.friesmuseum.nl . U kunt dan na het selecteren van de datum en tijd in de rechter balk aanvinken dat u al in het bezit bent van een kaart (deze krijgt u bij check in van ons).

Ons M.C. Escher arrangement kost € 124,- per persoon en is inclusief:

  • 2x overnachting in een comfortkamer
  • 2x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x driegangen diner
  • 1x toegangskaart Fries Museum LET OP! Reserveer van te voren een datum en tijd voor het bezoek aan Escher via www.friesmuseum.nl. U kunt dan na het selecteren van de tijd in de rechter balk aanvinken dat u al in het bezit bent van een kaart (deze krijgt u bij check in van ons).
  • 1x FryslânCard (deze kaart geeft recht op 1 dag gratis reizen met de bus of trein van Arriva door heel Fryslân)

De prijs is exclusief toeristenbelasting € 1,- p.p.p.n. en eventuele single toeslag € 25,50 p.p.p.n.

v.a. € 124,-

Arrangement aanvragen

terug naar overzicht

Meer Hotel
arrangementen

Home Arrangementen Escher arrangement (vanaf 28 april – 28 oktober)