Relaties & Contrasten; expositie museum Belvédère

Vanaf 7 maart tot en met 14 juni in museum Belvédère: Relaties & Contrasten

In de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw was Galerie Collection d’Art één van de toonaangevende kunstpodia in Amsterdam. Deze stond onder leiding van Cora de Vries (1944-2010), die samen met haar man Hans de Vries een imposante collectie opbouwde. In het verwerven van kunst was zij leidend, maar haar man had wel degelijk invloed. Met het werk van Gerrit Benner als belangrijk aandachtsgebied was er bovendien een band met Hans de Vries’ geboortestad Leeuwarden.

Hij is de zoon van de Friese architect Piet de Vries (1897-1992), was zelf ook als architect werkzaam en komt nog met regelmaat in Friesland. De tentoonstelling omvat hoogtepunten uit de kunstcollectie van het echtpaar en komt in nauwe samenwerking met Hans de Vries tot stand. Er worden onder meer werken geëxposeerd van Willem de Kooning, Gerrit Benner, Piet Ouborg, Armando, Eugène Brands, Constant, Karel Appel, Jan Schoonhoven, JCJ Vanderheyden, Bram Bogart en Henk Peeters. Bij deze bijzondere collectiepresentatie verschijnt een rijk geïllustreerde catalogus met een tekst van kunsthistoricus en publicist Huub Mous.

Museum arrangement – Relaties & Contrasten à € 119,- p.p. * en inclusief:

(mogelijk vanaf 7 maart tot en met 14 juni 2020)

2x overnachting in een comfortkamer
2x uitgebreid onbtijtbuffet
1x 3-gangen welkomstdiner
1x entree Museum Belvédère
* Exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.p.n. en eventuele single toeslag € 25,50 p.p.p.n.

Maak uw verblijf compleet en verblijf op een comfort plus kamer (toeslag € 9,- p.k.p.n.), luxe kamer (toeslag € 20,- p.k.p.n.), junior suite (toeslag € 25,- p.k.p.n.) of Amalia suite (toeslag € 75,- p.k.p.n.)

Reserveren kan via tel: 0513 433533 of per email: reserveringen@tjaarda.nl

v.a. € 119,-

Arrangement aanvragen

terug naar overzicht

Meer Hotel
arrangementen

Home Arrangementen Relaties & Contrasten; expositie museum Belvédère