Skûtsje Sil diner op vrijdag 27 oktober

Harmen en Sytze Brouwer uit Heerenveen vertellen als zeilbroers met de nodige humor over hun belevenissen op de Friese wateren. Op jonge leeftijd raakt deze tweeling betrokken bij het skûtsjesilen. Sytze Brouwer zijn droom komt uit als hij in 2017 schipper wordt op de Gerben van Manen. Zijn broer Harmen is schipper op De twee gebroeders van Langweer.

Hoe ziet de avond eruit?

Wij ontvangen u graag om 18:30 met een heerlijke cocktail van Friese berenburg en een Friese amuse. Aansluitend starten wij met het serveren van een met zorg samengesteld 4-gangen menu door chef-kok Joram van der Staaij. Tussen de gerechten door worden er mooie verhalen vertelt door Sytze en Harmen.

MENU

Voorgerecht:

Toast met salade van Snitser Mar paling, crème van bosui, chioggia biet, borage en ingelegde venkel

Tussen:
Krokant gebakken snoekbaarsfilet met brandade, mousseline van knol, ui en uitgebakken spek geserveerd met luchtige jus van Fryske Brûswyn

Hoofdgerecht:
Verschillende bereidingen van het Lakenvelder rund, crème van zoete aardappel van de streekboer, in bruine suiker gekonfijte ui, pommes dauphine en jus van Tripel Grutte Pier bier.

Dessert:
Bavaroise van Fryske oranjekoek, ijs van dûmkes, sabayon van weduwe Joustra dikke citroen, Fryske famkes en gelei berenburg en kokosmelk

Kosten:

Het arrangement inclusief aperitief, amuse, 4-gangen menu, water op tafel en wijn à € 87,50 p.p..

Reserveren?

U kunt mailen naar reserveringen@tjaarda.nl en wij maken uw reservering in orde en zorgen dat u een bevestiging per mail krijgt. Wanneer er nog vragen zijn stel ze ons gerust.

Speciale korting op een overnachting:

Wanneer u na deze avond wilt blijven overnachten in ons hotel, geven wij een speciale korting van 10% op onze dagprijs. Geeft u bij het reserveren dan aan dat u voor deze speciale avond komt.

 

terug naar overzicht
Home Thema-avond met gastsprekers Sytze en Harm Brouwer