Culinaire Bistro: Marijke Muoi Wine & Dine

Eerlijk, puur en lokaal

Culinair genieten van eerlijke en ambachtelijke gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste streekproducten en ingrediënten van onze lokale leveranciers.

Concept & Keuken

In een gemoedelijke warme sfeer kunt u genieten van onze culinaire & gastronomische keuken en de beste wijnen. Onze a la carte kaart biedt een variatie aan vis, vlees en vegetarische gerechten. Allen passend bij het seizoen. Uniek is ons Prieuwkemenu, een proeverij van 10 gerechtjes geserveerd in meerdere gangen waarin de keuken graag laat zien wat ze in huis heeft.

Wijnen

De wijnkaart is samengesteld na een zorgvuldige selectie van vele wijnen, met het doel een zo breed mogelijk beeld van de huidige wijnwereld weer te geven. Uniek is dat er 70 wijnen per glas te bestellen zijn. Ons team adviseert u graag passende en verrassende wijnen!

Gastheer en Chef-kok

Gastheer Thom van der Heide, Chef kok Mark van Noord en de keukenbrigade werken met passie en gedrevenheid. Samen met hun team aan vaste medewerkers willen zij dat iedere gast een onvergetelijke avond beleeft vol gastronomie en gastvrijheid. Ervaar het zelf en geniet!

Gault&Millau

Gault & Millau brengt elk jaar per land, een compleet vernieuwde gids met waardeoordelen uit over de ‘beste’ restaurants. Dit doen zij niet met sterren, maar met punten. De puntentelling start bij 10 en eindigt bij 20 punten als de hoogst haalbare score. Restaurants met minder dan 10 punten vind je niet terug in de gids. Marijke Muoi Wine & Dine heeft 13,5 punten ontvangen van Gault & Millau!

Fryslan Culinair

Onze culinaire bistro Marijke Muoi Wine & Dine is aangesloten bij Fryslan Culinair. Een samenwerkingsverband van de betere restaurants van Friesland. In de keukens worden producten uit de streek gebruikt: de grazige weilanden, de Friese Meren, het zilte Wad, de Friese Wouden, het IJsselmeer, de eilanden, de kleihoek en de zandgronden van Gaasterland en de Stellingwerven. Fryslân Culinair is in 2000 opgericht. De club vertegenwoordigt een bont palet aan restaurants met elk een eigen ambiance en karakter. Bekijk alle restaurants.

Inrichting van onze culinaire bistro: Marijke Muoi Wine & Dine

De inrichting van onze culinaire bistro is warm, eigentijds, huiselijk en gezellig. Kleurtinten van groen en blauw wat verwijst naar Maijke Muoi (blauw voor koninklijk) en groen voor landschap Oranjewoud. Eye catchers zijn de imposante bar, de unieke wijnbar, de muurschilderingen en onze Gastronomische tafel.

Gastronomische tafel; een avondje uit met vrienden of familie

De Gastronomische tafel is uitermate geschikt voor een avondje uit. De tafel is iets hoger dan standaard en is geschikt voor maximaal 16 personen. De Gastronomische tafel staat op een prachtige plek in onze culinaire bistro. U zit met uw gezelschap een beetje privé maar heeft o.a. nog goed zicht op de bar.

De naam van onze culinaire Bistro: Marijke Muoi Wine & Dine

De naam komt van: Maria Louise Van Hessen – Kassel. Zij is 1 van de stadhouder vrouwen die landgoed Oranjewoud hebben gesticht en hebben onderhouden. Maria Louise was zeer geliefd bij de bevolking. Ze werd gezien als tante van het volk en ze kreeg dan ook de bijnaam Marijke Muoike (Muoike is het Fries voor tante). Ze ging vaak door de straten van Leeuwarden (haar woonplaats) en gooide suikergoed naar de joelende straatjeugd.

Openingstijden & Toegankelijkheid

Marijke Muoi Wine & Dine is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur en op zondagen vanaf 12.00 uur. Geniet op de zondagen van een geserveerd 2- of 3-gangen lunchmenu, high tea of high wine. Of kom gezellig borrelen met 1 van onze borrelplanken en huisgemaakte cocktails. Op de zondagavond kunt u net als op de andere avonden ook a la carte dineren.

Vanuit hygiënisch oogpunt hebben wij besloten geen honden toe te laten in onze culinaire bistro Marijke Muoi Wine & dine. Ook niet tijdens het ontbijt.
Honden blijven welkom in Grand Café 1834. 

Culinair avondje uit in Parkhotel Tjaarda

Zoekt u een geschikte locatie in de buurt van Heerenveen voor een zakenlunch, familiediner, high tea of een romantisch diner? Bij Marijke Muoi Wine & Dine kunt u zich culinair laten verwennen in een ongedwongen sfeer.
Reserveer nu via: 0513 – 43 35 33, via de website of per mail: reserveringen@tjaarda.nl of maak hier een reservering

Home Culinaire Bistro Marijke Muoi