Culinaire Bistro Marijke Muoi Wine & Dine

Eerlijk, puur en lokaal

Culinair genieten van eerlijke en ambachtelijke gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste streekproducten en ingrediënten van onze lokale leveranciers.

In een gemoedelijke warme sfeer kunt u genieten van onze culinaire & gastronomische keuken en de beste wijnen. Maak een keuze in de door ons wisselende menu’s welke verkrijgbaar is in 3 t/m 6 gangen en nog uit te breiden met ons kaasassortiment. Uniek is ons Prieuwkemenu, een proeverij van 10 gerechtjes geserveerd in meerdere gangen waarin de keuken graag laat zien wat ze in huis heeft.

Onze keuken kookt passend bij het seizoen. De gerechten zijn eerlijk en ambachtelijk waarbij in de bereiding gebruik wordt gemaakt van de beste streekproducten en ingrediënten.

Menukaart Marijke Muoi Wine & Diner

MENUKAART

Onze dinerkaart wisselt regelmatig. U vindt hier de actuele menukaart; Menukaart Marijke Muoi Wine & Diner juni 2024

De wijnkaart is samengesteld na een zorgvuldige selectie van vele wijnen, met het doel een zo breed mogelijk beeld van de huidige wijnwereld weer te geven. Uniek is dat er 70 wijnen per glas te bestellen zijn. Ons team adviseert u graag passende en verrassende wijnen!

Chef’s menu à € 59,- p.p.

De gehele maand juni serveren wij een 4-gangen chef’s menu inclusief aperitief en amuses voor € 59,- per persoon.

Menu

Knabbel op tafel:

Flammkuchen chips met gerookte paprikapoeder, koriander en rode peper humusdip

Amuse 1:

Geconfijte roseval aardappel, met gele curry crème (op basis van crème fraÎche en gelcrèma) zoetzure rode ui

Amuse 2:

Asperge bitterbal, lamsoor, eidooier crème.

Voorgerecht:
Couer de boeuf tomaat; gegrild, mousse van oude Fryske kaas, gemarineerde tomberry’s, tomatenbouillon, basilicum olie en crumble van roggebrood

Tussengerecht:
Kabeljauw met Opperdoezer ronde aardappel, gestoofde zeekraal, gebakken oesterzwam en beurre blanc

Hoofdgerecht:
Longhaas met aardappel spektaart, snijboon, meiknol en gepofte knoflook

Nagerecht:
Framboos met kamille, namelaka en vanille

Gault&Millau

Gault & Millau brengt elk jaar per land, een compleet vernieuwde gids met waardeoordelen uit over de ‘beste’ restaurants. Dit doen zij niet met sterren, maar met punten. De puntentelling start bij 10 en eindigt bij 20 punten als de hoogst haalbare score. Restaurants met minder dan 10 punten vind je niet terug in de gids. Marijke Muoi Wine & Dine heeft 13 punten ontvangen van Gault & Millau!

Fryslân Culinair

Onze culinaire bistro Marijke Muoi Wine & Dine is aangesloten bij Fryslân Culinair. Een samenwerkingsverband van de betere restaurants van Friesland. In de keukens worden producten uit de streek gebruikt: de grazige weilanden, de Friese Meren, het zilte Wad, de Friese Wouden, het IJsselmeer, de eilanden, de kleihoek en de zandgronden van Gaasterland en de Stellingwerven. Fryslân Culinair is in 2000 opgericht. De club vertegenwoordigt een bont palet aan restaurants met elk een eigen ambiance en karakter. Bekijk alle restaurants.

Reserveren?

Openingstijden & Toegankelijkheid

Marijke Muoi Wine & Dine is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur en op zondagen vanaf 12.00 uur. Geniet op de zondagen van een geserveerd 2- of 3-gangen lunchmenu, high tea of high wine. Of kom gezellig borrelen met 1 van onze borrelplanken en huisgemaakte cocktails. Op de zondagavond kunt u net als op de andere avonden ook a la carte dineren.

Vanuit hygiënisch oogpunt hebben wij besloten geen honden toe te laten in onze culinaire bistro Marijke Muoi Wine & dine. Ook niet tijdens het ontbijt.
Honden blijven welkom in Grand Café 1834.