Trots! Wij staan in de Gault & Millau!

16 maart 2022

Restaurant de Oranjetuin in de Gault & Millau

Wat is Gault & Millau?

GaultMillau brengt elk jaar per land, een compleet vernieuwde gids met waardeoordelen uit over de ‘beste’ restaurants. Dit doen zij niet met sterren, maar met punten. De puntentelling start bij 10 en eindigt bij 20 punten als de hoogst haalbare score. Restaurants met minder dan 10 punten zal je niet terugvinden in de gids.

GaultMillau gaat tijdens de beoordeling nog altijd uit van de top. Alles moet kloppen als zij komen beoordelen. Zij kijken naar de cuissons (de garing van vlees of vis), de ingrediënten, de smaak en presentatie. Maar ook naar de ontvangst, de wijn-spijsadviezen, hoeveel dagen per week de zaak geopend is, en of de chef zelf ook aanwezig is. Verder spelen de stoelen, de aandacht, timing en sfeer ook een belangrijke rol. GuiltMillau kijkt tot in detail, terwijl Michelin toch meer naar het algehele plaatje kijkt.

De GaultMillau punten

  • 10, 11 en 12: Restaurant van een eerlijk tot interessant niveau
  • 13 en 14: Goede, verzorgde tafel, betrouwbaar en soms origineel
  • 15 en 16: Restaurant of brasserie die een bijzondere keuken brengt
  • 17 en 18: Zeer grote tafel, memorabele herinneringen
  • 19 en 20: De onbetwistbare top

 

terug naar overzicht
Home Nieuws Trots! Wij staan in de Gault & Millau!

iets voor u?

Dineractie in Marijke Muoi Wine & Dine v.a. € 52,50

Gastronomisch genieten!

Luxe dineren in een prachtige sfeervolle setting!

meer informatie