Marijke Muoi Wine & Dine: Nieuwe sponsor golfclub Heidemeer

15 juni 2023

Persbericht, Oranjewoud juni 2023

Per 1 juni is Marijke Muoi Wine & Dine troste sponsor van de damescompetitie golfclub Heidemeer

Culinaire bistro Marijke Muoi Wine & Dine

Eerlijk, puur en lokaal
Culinair genieten van eerlijke en ambachtelijke gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste streekproducten en ingrediënten van onze lokale leveranciers.

Concept & Keuken
In een gemoedelijke warme sfeer kunt u genieten van de culinaire & gastronomische keuken en de beste wijnen. De a la carte kaart biedt een variatie aan vis, vlees en vegetarische gerechten. Allen passend bij het seizoen. Uniek is het Prieuwkemenu, een proeverij van 10 gerechtjes geserveerd in meerdere gangen waarin de keuken graag laat zien wat ze in huis heeft.

Wijnen
De wijnkaart is samengesteld na een zorgvuldige selectie van vele wijnen, met het doel een zo breed mogelijk beeld van de huidige wijnwereld weer te geven. Uniek is dat er 70 wijnen per glas te bestellen zijn.

Gastheer en Chef-kok
Gastheer Thom van der Heide en Chef de Cuisine Joram van der Staaij werken met passie en gedrevenheid. Samen met hun team aan vaste medewerkers willen zij dat iedere gast een onvergetelijke avond beleefd vol gastronomie en gastvrijheid.

Gault&Millau
Marijke Muoi Wine & Dine heeft 13 punten ontvangen van Gault&Millau. Gault&Millau brengt elk jaar per land, een compleet vernieuwde gids met waardeoordelen uit over de ‘beste’ restaurants. Dit doen zij niet met sterren, maar met punten. De puntentelling start bij 10 en eindigt bij 20 punten als de hoogst haalbare score.

Fryslân Culinair
Marijke Muoi Wine & Dine is aangesloten bij Fryslan Culinair. Een samenwerkingsverband van de betere restaurants van Friesland. In de keukens worden producten uit de streek gebruikt: de grazige weilanden, de Friese Meren, het zilte Wad, de Friese Wouden, het IJsselmeer, de eilanden, de kleihoek en de zandgronden van Gaasterland en de Stellingwerven. Fryslân Culinair is in 2000 opgericht. De club vertegenwoordigt een bont palet aan restaurants met elk een eigen ambiance en karakter.

De naam van de culinaire Bistro: Marijke Muoi Wine & Dine
De naam komt van: Maria Louise Van Hessen – Kassel. Zij is 1 van de stadhouder vrouwen die landgoed Oranjewoud hebben gesticht en hebben onderhouden. Maria Louise was zeer geliefd bij de bevolking. Ze werd gezien als tante van het volk en ze kreeg dan ook de bijnaam Marijke Muoike (Muoike is het Fries voor tante). Ze ging vaak door de straten van Leeuwarden (haar woonplaats) en gooide suikergoed naar de joelende straatjeugd.

Inrichting van de culinaire bistro: Marijke Muoi Wine & Dine
De inrichting is warm, eigentijds, huiselijk en gezellig. Kleurtinten van groen en blauw wat verwijst naar Maijke Muoi (blauw voor koninklijk) en groen voor landschap Oranjewoud. Eye catchers zijn de imposante bar, de unieke wijnbar, de muurschilderingen en onze Gastronomische tafel.

Openingstijden & Toegankelijkheid
Marijke Muoi Wine & Dine is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur en op zondagen vanaf 12.00 uur. Op zondagen kunnen gasten terecht voor een geserveerd 2- of 3-gangen lunchmenu, een high tea of high wine en op zondagavond voor een a la carte diner.

terug naar overzicht
Home Nieuws Marijke Muoi Wine & Dine: Nieuwe sponsor golfclub Heidemeer

iets voor u?

Ontdek de smaak van onze nieuwe chef kok! v.a. € 59,-

Chef's menu!

Parkhotel Tjaarda verwelkomt Mark van Noord als chef kok!

meer informatie