Parkhotel Tjaarda ontvangt Duurzaamheidsbijdrage van Rabo MKB

04 april 2024

Parkhotel Tjaarda ontvangt Duurzaamheidsbijdrage van Rabo MKB

Oranjewoud, 4 april 2024 — Rabobank keert een MKB Duurzaamheidsbijdrage van 10.000 euro uit aan Parkhotel Tjaarda in Oranjewoud. De bijdrage komt uit een budget van 50 miljoen euro dat de bank beschikbaar stelde voor duurzame bedrijfsinvesteringen van Rabobankrelaties. Het Parkhotel ontvangt de bijdrage specifiek voor de aanschaf van warmtepompen. Een belangrijke investering in de richting van een duurzame en groenere toekomst voor het Parkhotel.

‘We zijn enorm verheugd met de bijdrage zegt Tjitte de Wolf, directeur van Parkhotel Tjaarda. ‘Met de installatie van de pompen verbetert de energie-efficiëntie en de ecologische voetafdruk wordt verkleind. Dat past helemaal bij onze duurzaamheidsambities. Het is niet voor niets dat we al jaren het gouden certificaat van Green Key hebben. Daarmee laten we zien dat we duurzaamheid serieus nemen en meer voor het milieu doen dan wettelijk verplicht is.

Jubileumfonds

Vanwege haar 125-jarige jubileum stelde Rabobank voor duurzame investeringen van haar MKB-relaties dit miljoenenbudget beschikbaar. Rabobankrelaties kunnen een bijdrage tot 12,5% van de investering met een maximum van 10.000 euro ontvangen. Parkhotel Tjaarda is in Friesland één van de eerste Rabobankrelaties die gebruik maakt van het beschikbaar gestelde budget.

Wim Nijp, directeur MKB van de Friese Rabobanken daagt ondernemers, die voor duurzame investeringen staan, uit de voorwaarden te raadplegen. ‘Het is een fantastisch initiatief waar onze klanten hun voordeel mee kunnen doen. Misschien kan het net dat extra steuntje in de rug zijn om over te gaan om een groenere en meer milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Vanuit Rabobank willen wij op deze wijze ons steentje bijdragen aan een betere wereld’.

Op de foto: v.l.n.r. Wim Nijp (directeur MKB van de Friese Rabobanken), Cor Jansma (adviseur MKB Rabobank) en Tjitte de Wolff (directeur Parkhotel Tjaarda)

terug naar overzicht
Home Nieuws Parkhotel Tjaarda ontvangt Duurzaamheidsbijdrage van Rabo MKB

iets voor u?

Culinair Arrangement v.a. € 105

Dineren, overnachten en ontbijten!

Vorstelijk dineren in Friesland

meer informatie