PARADYS in Oranjewoud

22 maart 2022

Vanaf 10 mei 100 dagen lang kunst en cultuur in Fryslân

Van de vele projecten van Arcadia  is het project Paradys er 1 van. Honderd dagen lang zijn de bossen van Oranjewoud het decor van een bijzondere kunsttentoonstelling: Paradys. In en rondom voormalige landgoederen, vorstelijke tuinen en woest natuurschoon ontdek je het werk van gerenommeerde kunstenaars. Waar anders is beeldende kunst zo op haar plek dan in deze bijzondere, maar ook historisch beladen omgeving?

Locatie

Paradys vindt plaats in en rondom het parklandschap Oranjewoud nabij Heerenveen. De bossen en landgoederen rondom Parkhotel Tjaarda vormen het hart, aan de flanken liggen dorpen als de Knipe en Katlijk. De kunstwerken staan op allerlei verschillende locaties verspreid over dit gebied: in oude kerkjes, in bossen en vennetjes. De tentoonstelling vindt zowel buiten als binnen plaats, afhankelijk van het soort werk. Voor al het laatste nieuws omtrent dit project volg onze Facebookpagina of Instagrampagina .

Parkhotel Tjaarda

Voor ons hotel op het grasveld is het ontvangstpaviljoen. Het ontvangstpaviljoen is de centrale plek van de tentoonstelling. U kunt hier uw online gekochte ticket omruilen voor een bandje, dat toegang geeft tot alle werken in de binnenlocaties. Daarnaast kunt u ook ter plaatse een kaartje kopen. Wanneer u een kaartje voor de tentoonstelling (€ 15.-) heeft gekocht krijgt u daarvoor een plattegrond met praktische bezoekersinformatie, informatie over de kunstwerken en suggesties om een route te lopen langs de werken. In het ontvangstpaviljoen is er verder verkoop van de catalogus, een aantal boeken en merchandise van de kunstenaars.

Openingstijden

Paradys is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur.

Parkeren

Bezoekers kunnen parkeren bij de tennisbaan / grasveld. Dit is P1.

Hotelarrangement

Maak een combinatie met een bezoek aan Paradys en ons hotel. Er is een speciaal hotelarrangement Paradys in Oranjewoud

Lees meer op de website van Arcadia over alle projecten en mis niks!

terug naar overzicht
Home Nieuws PARADYS in Oranjewoud

iets voor u?

Geniet in mei van het witte goud! v.a. € 49,-

Een heerlijk 4-gangen aspergediner!

Proef het witte goud!

meer informatie