Vanaf maandag 8 april: Wegwerkzaamheden ter hoogte van de A32

04 april 2024

Op maandag 8 april beginnen de werkzaamheden voor het aanleggen van de nieuwe rotondes onderaan de op- en afritten van de A32. Om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te kunnen voeren gaat de Oranje Nassaulaan ter hoogte van de A32 twaalf weken dicht. Vanaf zaterdag 29 juni is de weg weer vrij.

Wat gaat er gebeuren?

Er komen nieuwe rotondes  met dubbele rijstroken onderaan de op- en afritten. Daarmee kan het verkeer straks beter doorstromen. Als voorbereiding op de werkzaamheden zijn er in de afgelopen maanden viaducten gebouwd. Om de rotondes op een veilige manier aan te leggen, is het nodig om dit gedeelte van de Oranje Nassaulaan af te sluiten voor het verkeer.

Wat betekent dit voor u als bezoeker van Parkhotel Tjaarda?

De Oranje Nassaulaan wordt ter hoogte van de A32 afgesloten. Dit geldt ook voor de op- en afrit Heerenveen/Oranjewoud aan centrumzijde en een deel van de Stadionweg.

Bestemming Parkhotel Tjaarda

  • Vanuit Leeuwarden naar Parkhotel Tjaarda -> u wordt omgeleid via de op- en afritten Heerenveen-Zuid (10) en Heerenveen/Oranjewoud (11). De omleidingsroute wordt aangegeven met gele borden.
  • Vanuit Zwolle naar Parkhotel Tjaarda -> er wijzigt niets. De afrit Heerenveen / Oranjewoud (11) is gewoon toegankelijk

Vanuit Parkhotel Tjaarda

  • Vanuit Parkhotel Tjaarda richting Leeuwarden -> er wijzigt niets, de oprit richting Leeuwarden (A32) is open
  • Vanuit Parkhotel Tjaarda richting Zwolle -> u wordt omgeleid via de A32. U neemt de oprit richting Leeuwarden (A32) en vervolgens direct de afrit Heerenveen-Centrum (12). Vervolgens neemt u de oprit richting Zwolle (A32). De omleidingsroute wordt aangegeven met gele borden.
  • Vanuit Parkhotel Tjaarda richting centrum Heerenveen -> u neemt de oprit richting Leeuwarden (A32) en vervolgens afrit Heerenveen-Centrum (12) De omleidingsroute wordt aangegeven met gele borden.

De extra reistijd is ongeveer vijf minuten, maar dat kan in drukke spitsperioden snel oplopen. 

Einde werkzaamheden op zaterdag 29 juni 2024

Vanaf zaterdag 29 juni kunnen automobilisten gebruikmaken van de nieuwe rotondes met dubbele rijstroken. Die zorgen ervoor dat het verkeer vlot en veilig door kan stromen. Van de fietstunnel kan vanaf zaterdag 27 juli weer gebruik gemaakt worden.

Informatiefilm betreffende wegwerkzaamheden

 

terug naar overzicht
Home Nieuws Vanaf maandag 8 april: Wegwerkzaamheden ter hoogte van de A32

iets voor u?

Zondag 12 mei: Moederdag! v.a. € 25,75

Tip: Moederdag high tea en afternoon tea!

Verras je moeder!

meer informatie