Parkhotel Tjaarda en MVO

Parkhotel Tjaarda heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Op allerlei manieren proberen we zo duurzaam mogelijk te zijn en ons steentje bij te dragen voor de volgende generaties.

Duurzame oplossingen en keuzes

Om het energieverbruik terug te dringen op al onze afdelingen werken we bijvoorbeeld met warmteterugwinning om ons zwembad te verwarmen en gebruiken we zoveel mogelijk ledverlichting. Onze hotelkamers beschikken over waterbesparende douches waar maximaal 9 liter water per minuut door stroomt. De losse shampooflesjes op de hotelkamers zijn vervangen door zeepdispensers. Dit zorgt voor o.a. minder afval.

Hotels for Trees

Wij zijn aangesloten bij Hotels For Trees. Stichting Hotels for Trees levert een concrete bijdrage aan een groenere hotelwereld. Voor iedere gast die ervoor kiest de hotelkamerschoonmaak een dag over te slaan wordt er 1 nieuwe boom geplant. Via deze link kunnen onze gasten zien wat de huidige staand is van het aantal geplante bomen.

Zonnepanelen en natuurstroom

Binnen Parkhotel Tjaarda produceren we een deel van onze duurzame energie zelf. Op het zalencomplex hebben we 20 m2 zonnepanelen. Daarnaast gebruiken we Natuurstroom, 100% schone elektriciteit opgewekt uit zon, wind en water. Ook in het restaurant staat duurzaamheid voorop, zo staan er veel regionale producten en biologische wijnen op het menu en gebruiken we kruiden uit eigen tuin.

Green Key

Al vele jaren hebben we het gouden certificaat van Green Key. De Green Key is het internationale keurmerk voor o.a. horecabedrijven, die duurzaamheid serieus nemen en laten zien bereid te zijn meer te doen voor het milieu dan wettelijk verplicht is.

Boek uw kamer