Bezienswaardigheden Oranjewoud

Parkhotel Tjaarda is een ideale uitvalsbasis, met ruime parkeergelegenheid, van waaruit u tal van activiteiten kunt ondernemen. Omdat Oranjewoud een bijzonder stukje natuur is, trekt het veel wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Grand Café 1834 verwelkomt iedereen die hier lang of kort komt recreëren.

Natuur

Bezoek het moderne Museumpark Landgoed Oranjewoud of maak een langere wandeling door de bossen en bezoek de uitkijktoren Belvedère. Wilt u zelf aan de slag in de natuur? Ga dan bijvoorbeeld naar de Ecokathedraal in Mildam, waar naar idee en in nagedachtenis van kunstenaar-filosoof Louis G. Le Roy, nog altijd wordt gebouwd.

Kunst en musea

Vlakbij Parkhotel Tjaarda en het schitterende Landgoed Oranjewoud, ligt Museum Belvédère. Hét museum voor moderne en hedendaagse Noord-Nederlandse kunst. Het langgerekte en moderne museumgebouw vormt een kijkdoos waarin alleen de beleving van de kunst telt. In de omgeving bevinden zich diverse galeries, zoals galerie Autrevue en galerie Terbeek. Maar in de hele provincie Friesland zijn diverse musea een bezoek meer dan waard. Zo is het nieuwe Fries Museum in Leeuwarden niet alleen een prachtig gebouw, maar ook de collectie is zeer bijzonder. Verder mag het beroemde Jopie Huisman Museum niet overgeslagen worden.

Heerenveen: schaatsen en voetbal

Wie aan Heerenveen denkt, denkt aan schaatsen. Thialf ligt op een steenworp afstand van Parkhotel Tjaarda. Wilt u een rondje maken over het ijs, een wedstrijd bezoeken of een schaatsclinic volgen? Houdt u meer van voetbal en wilt u een avondje naar SC Heerenveen of een rondleiding door het Abe Lenstra Stadion? We helpen u graag.

Kinderen

Vlakbij zit het speelparadijs Bal-lorig en net buiten Heerenveen kunnen fans van Hylke en Sytse Klinkhamer hun hart ophalen in het Kameleondorp in Terherne, om maar een paar dingen te noemen.

Fryslâns trots

Altijd al willen weten hoe Berenburg wordt gemaakt? Of u nu meer wilt weten over de Elfstedentocht, fierljeppen, een kaatswedstrijd wilt bezoeken of de skûtsjes van dichtbij wilt zien, we helpen u graag aan meer informatie.

Home Over Tjaarda Omgeving Bezienswaardigheden
Boek uw kamer