Het aspergeseizoen loopt van april tot en met juni. Dan komen ze van de ‘koude grond’. Er zijn in maart ook asperges verkrijgbaar, maar dan wordt de grond kunstmatig verwarmd of ze groeien dan in plastic tunnels. In de lente kun je asperges vers bij een boer kopen of in de supermarkt. Maar hoe verser, hoe meer smaak en meer vitamines de asperges bevatten.
In Grand Café 1834 te verkrijgen asperges flamande à € 25,95.
Van 13 tot en met 18 mei is het aspergeweek in het restaurant. Geniet van een speciaal samengesteld asperge menu à € 42,50.
U wordt ontvangen met een welkomst aperitief
Menu:
Rund
Tartaar van Fries weiderund met crème van gerookte eidooier,
slaatje van asperges met cremeux van oude kaas
***
Kabeljauw
Gebakken kabeljauwfilet met ziltige groenten gerookte aardappel
en jus van kombu
***
Lam & Asperges
Zacht gegaarde lamsnek met twee bereidingen van asperges en
Hollandaise saus met dragon
***
Aardbeien
Hollandse aardbeien met gekarameliseerde bladerdeeg, hangop,
vanille en asperge gel
De kerstdagen worden in ons hotel feestelijk gevierd